• Robotics Explorer

    Robotics Explorer

  • Robotics Explorer

    Robotics Explorer

  • Robotics Explorer

    Robotics Explorer

  • Robotics Explorer

    Robotics Explorer

  • Creativity Activity

    Creativity Activity

  • Creativity Activity

    Creativity Activity

  • Sports

    Sports

  • Sports

    Sports

  • Kata-Kata Aluan Guru besar

    Kata-Kata Aluan Guru besar

    Kata-kata Aluan Guru Besar

    Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

    MIPS ialah sebuah sekolah yang menawarkan pendidikan integrasi silibus kebangsaan (KPM) dan Diniah (JAIS). Di MIPS, kami berusaha untuk memberikan nilai tambah kepada murid-murid MIPS untuk membekalkan mereka ilmu dan kemahiran yang relevan untuk masa depan.

    Dalam bidang kurikulum, antara kelebihan di MIPS ialah pembelajaran Matematik dan Sains dalam dwibahasa, penekanan kepada penguasaan Bahasa Inggeris dan subjek tambahan Critical Thinking.

    Read More »
  • Ucapan Aluan Pengerusi

    Ucapan Aluan Pengerusi

    Ucapan Aluan Pengerusi

    Saya bersyukur kepada Allah SWT kerana dengan limpahan rahmat Nya saya dapat menyampaikan sepatah dua kata melalui perutusan ini. Moga-moga pengunjung Laman Web Mutiara Integrated Primary School ini sentiasa diberkati Allah dengan taufiq hidayah dan rahmat Nya. Tuan-tuan dan Puan-puan, kelemahan, kemunduran dan keciciran umat Islam dalam hampir semua bidang hidup hari ini satu hakikat yang tidak dapat dinafikan. Muslim ghairah berbalah mengenai agama dan politik sesama sendiri

    Read More »

Berita & Pengumuman

  • Rumahku Syurgaku

    Rumahku Syurgaku

    Satu ketika, aku tengah makan. Nampak isteri aku tunjuk artikel di telefon pintar pada anak-anak. "Baca ni," katanya. Aku tengok saja. Lepas makan aku tanya dia, "Artikel apa tu?" Dia pun tunjuk pada aku. Artikel itu dalam bahasa inggeris, ditulis oleh seorang perempuan mat saleh. Dia bercerita ketika dia sedang sibuk cuci pinggan di dapur, suaminya dan anak-anak selamba tengok TV. Puas dia panggil semua buat bodoh saja. Akhirnya selepas lama dia bising, suami dia pun cakap pada anak-anak, "Dah, dah. Pergi tolong mak kamu tu."

    Read More »
  • Onus Is On The Parents

    Onus Is On The Parents

  • How to Build Self-Confidence That Will Last A Lifetime

    How to Build Self-Confidence That Will Last A Lifetime

  • Ucapan Pengerusi KPMIPS

  • WASIAT BUAT BANGSAKU MELAYU !!!

    WASIAT BUAT BANGSAKU MELAYU !!!

sahifawplk
Skip to toolbar